Implementacija

Svi pravilnici, procedure, pusta mišljenja i riječi ne vrijede gotovo ništa bez kvalitetne implementacije. Vizije i misije bez kvalitete implementiranja tako ostaju samo prazna slova i riječi ispisane na zidovima organizacije.

Implementacija te povezana koordinacija implementacije neke su od najzahtjevnijih aktivnosti poslovanja i djelovanja menadžmenta. Samo kontinuiranim usavršavanjem te ustrajnošću moguće je ostvariti izvrsnost. Kompleksnost i potrebno vrijeme za provedbu, osnovna su obilježja implementacije. Uspješan menadžer koji upravlja određenim sustavom mora biti prisutan i osobno provjeravati donesenu i provedenu odluku. Možda zvuči smiješno, ali takvu metodologiju rada opisuje i čuveni Ray Dalio riječima: „Taste the soup.

S aspekta individue, životno uspješna i samozadovoljna je ona osoba koje posjeduje harmoniju između vlastitih misli, riječi i djela. Pružanjem vlastitog maksimuma, holističko pristupnim djelovanjem, bez obzira na krajnji ishod, uklanja se mogućnost bilo kakvog osjećaja naknadnog žaljenja.

Tako je i s Bogatim rječnikom obrasca, modalitetom i ispisom profesionalnosti i profesionalnog pristupa življenja. Napraviti od svakoga dana remek djelo i stvoriti vječnu ostavštinu u potrazi za izvrsnošću.

Primjedbe