Intrapersonalna snaga

Interesantno zvuči priča, gospodina Joshue Bella, čovjeka koji je svirao za tri američka predsjednika. Gospodin Bell, jedne večeri, u sklopu društvenog eksperimenta, zaradio je 30 američkih dolara od napojnica uz pokoji pristojan feedback, svirajući violinu u podzemnoj. Dva dana prije tog događaja, Bell je održao koncert u rasprodanoj kazališnoj dvorani u Bostonu s prosječnom cijenom sjedala od 100 američkih dolara s violinom vrijednom 3.5 milijuna dolara.

Skladba svirana u kazališnoj dvorani (izvođenje nekih od najvećih klasičnih djela u Bellovom najboljem izdanju), ista je ona skladba koju je Bell izveo i u podzemnoj. Ekstra kvaliteta kod mediokriteta ne prolazi odnosno često je podcijenjena, neprepoznata, ismijana. Albert Einstein davno je rekao: „Prije nego što si prepišete depresiju, provjerite da niste okruženi idiotima.“

Izvor energije, kojom pojedinac hrani vlastiti um bitan je za savladavanje svih tipova izazova. Nema biznisa bez strasti. Vlastite vrijednosti postulati su pojedinca, te življenje u skladu s vlastitim vrijednostima važan je kao ad hoc mehanizam protiv poremećaja, ugroze, destabilizacije pojedinčevog stanja od strane okruženja.

Vjerovanje u sebe i svoju viziju. Up and down in over and out, ali ljepota spašava svijet. Sve napisano kratko, čitko, zvuči izuzetno jednostavno, ali jednostavnost i jest ultimativna elegancija.

Primjedbe